25 marca 2013

Pałki z kurczaka z puree ziemniaczanym i bukietem warzyw,,,,

Dzisiaj danie z drobiu z warzywami gotowanymi na parze.

Pałki z kurczaka przygotowanie 


Pałki myjemy pod bierzącą wodą.Wkładamy je w rękaw do pieczenia i dodajemy przyprawy.Zioła prowansalskie,gyros,pieprz ziołowy,słodką paprykę,czosnek granulowany i troszkę oleju.






Wszystko razem mieszamy zapinamy worek specjalną spinką ,nakłuwamy worek i wkładamy do piekarnika .Smażymy około 35 min w temp.200 C






Puree z ziemniaków 

Ziemniaki obieramy i gotujemy.Kiedy będą gotowe,przeciskamy je przez praskę.Dodajemy masło,mleko i szczyptę ziół prowansalskich.Mieszamy.





Bukiet warzyw

Zielona fasolka,marchew,cukinia.Warzywa myjemy i kroimy.Cukinię w półksiężyce,marchewkę w talarki.Do garnka do gotowania na parze,wlewamy wodę i dodajemy pół kostki rosołowej,oraz przygotowane warzywa.Wszystko gotujemy do miękkości.








Po upływie 35min. smażenia naszych pałek z kurczaka wyjmujemy je z piekarnika.Wszystkie przygotowane przez nas składniki tzn.puree,bukiet warzyw i pałki przekładamy na talerz i gotowe.



SMACZNEGO :-)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz