28 stycznia 2013

Koreczki z dipem czosnkowo- ziołowym


Koreczki to doskonały sposób na przekąskę na różne rodzaje imprez.Ja zrobiłam  je z dipem czosnkowo ziołowym.Sprawdziły się idealnie, bo patera została pusta :-) Oto przepis



Składniki na  koreczki:                                                        


                 - ser żółty                                              
                 - pomidor                                                
                 - rodzynki                                              
                 - ogórek konserwowy                              
                 - wykałaczki                        

Składniki na dip czosnkowo- ziołowy:
                         
                  - czosnek granulowany
                  - olej
                  - zioła prowansalskie
                  - majeranek
                  - pieprz
                  - sól


                                                                                                                            Składniki na koreczki kroimy w kostkę, z pomidorów wyjmujemy miąższ.Nabijamy na wykałaczki kolejno :rodzynkę,ogórka,ser żółty i pomidorka.Wszystkie składniki na dip mieszamy ze sobą.Kiedy dip będzie gotowy ,każdy przygotowany wcześniej koreczek zanużamy i gotowe.Proste i smaczne :-)





                                                                                 SMACZNEGO :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz