Dzisiaj danie z drobiu z warzywami gotowanymi na parze.
Pałki z kurczaka przygotowanie
Pałki myjemy pod bierzącą wodą.Wkładamy je w rękaw do pieczenia i dodajemy przyprawy.Zioła prowansalskie,gyros,pieprz ziołowy,słodką paprykę,czosnek granulowany i troszkę oleju.
Wszystko razem mieszamy zapinamy worek specjalną spinką ,nakłuwamy worek i wkładamy do piekarnika .Smażymy około 35 min w temp.200 C
Puree z ziemniaków
Ziemniaki obieramy i gotujemy.Kiedy będą gotowe,przeciskamy je przez praskę.Dodajemy masło,mleko i szczyptę ziół prowansalskich.Mieszamy.
Bukiet warzyw
Zielona fasolka,marchew,cukinia.Warzywa myjemy i kroimy.Cukinię w półksiężyce,marchewkę w talarki.Do garnka do gotowania na parze,wlewamy wodę i dodajemy pół kostki rosołowej,oraz przygotowane warzywa.Wszystko gotujemy do miękkości.
Po upływie 35min. smażenia naszych pałek z kurczaka wyjmujemy je z piekarnika.Wszystkie przygotowane przez nas składniki tzn.puree,bukiet warzyw i pałki przekładamy na talerz i gotowe.
SMACZNEGO :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz