Składniki:
- 10 dag marynowanych cebulek
- 15 dag małych pieczarek
- piersi z kurczaka
- olej
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżeczka tymianku
- 150 ml śmietany do sosów
- sól
- pieprz
Piersi z kurczaka przekroiłam na pół,aby nie były za grube. Oprószyłam je pieprzem i solą z każdej strony.Następnie na patelnie nalałam łyżkę oleju i pokrojone w plasterki pieczarki.
Podsmażyłam je i do nich dorzuciłam marynowane cebulki.Kurczaka obsmażyłam z obu stron na złoty kolor i włożyłam je na patelnie do pieczarek i cebulek.
Dodałam łyżkę koncentratu,zioła i śmietanę.Wszystko dusiłam ,przewracając mięsko na dwie strony.Zrobił się cudny sosik,który doprawiłam solą i pieprzem.
Jako dodatki do kurczaka wybrałam dzisiaj ziemniaczki i fasolkę zieloną z marchewką pokrojoną w słupki.Warzywa podsmażyłam na patelni na łyżce oleju oprószając je pieprzem i solą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz