Składniki : Kapusta biała
ziele angielskie
liście laurowe
jarzynka,pieprz
wędzony boczek
mąka i olej
Kapustę szatkujemy i myjemy.Dodajemy zielę angielskie,
liść laurowy trochę jarzynki i pieprz.Gotujemy do miękkości
kapusty.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy.
Następnie dodajemy do kapusty i mieszamy.
Robimy zasmażkę do kapusty.Ponieważ nie miałam smalcu do zasmażki zrobiłam ją na oleju.Wyszła super,nigdy wcześniej tego nie próbowałam,ale lubie eksperymenty,a ten udał się w 100%.
Proporcje 3:3.
3 łyżki mąki + 3 łyżki oleju.Mieszamy aby nie powstały grudki i tak przygotowaną zasmażkę wlewamy do kapustki. Gotowe.
Pycha:) uwielbiam taką kapustę, choć sama jej póki co nie robiłam, bo wiecznie moja babcia mi ją przyrządza :)
OdpowiedzUsuń