Na samym początku podsmażam warzywa napatelnię , na 3 łyżkach oleju aż zmiękną.Dodajemy świeży koperek i natkę z cebulki dymki.Mieszamy i podsmażamy dalej.
Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni.Przyprawę z" Patelni makaronowej" w srebrnym woreczku, dodajemy do kurczaka i mieszamy.Następnie dosypujemy 2 łyżeczki czosnku granulowanego i dalej smażymy.
Usmażonego kurczaka dodajemy do warzyw i dolewamy 300 ml przegotowanej wody.Gotujemy przez około 5 minut.Potem dodajemy makaron ( NIE KRUSZYMY GO) i mieszamy z warzywami i kurczakiem.Kiedy woda odparuje z naszej potrawy,danie jest gotowe do spożycia.Jeszcze tylko doprawiamy według uznania.
Gotowe danie posypujemy świeżą zieleninką.
SMACZNEGO :-)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńja na swojej patelni staram się smażyć i robić wszystko to na co najdzie mnie ochota. Tym bardziej, że właśnie kupiłam nową patelnię od https://duka.com/pl/gotowanie-i-pieczenie/patelnie-i-woki i jak dla mnie nie ma ona sobie równych. W końcu mam takie naczynie do którego nic mi nie przywiera.
OdpowiedzUsuńTeż sporo potraw przygotowuję na patelni, ale ostatnio trafiłam na takie urządzenie do jajek https://www.oleole.pl/jajowary.bhtml i tak zastanawiam się nad zakupem. Nie mogę przecież wszystkiego smażyć. Co sądzicie o jajowarach? Macie może coś takiego?
OdpowiedzUsuń